Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 132 ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ TOΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.



Έπειτα από την πρώτη pole position της καριέρας του, ο Μαρκ Γουέμπερ πήρε και την πρώτη του νίκη στον αγώνα που έγινε στο Νίρμπουργκρινγκ.Στην εκκίνηση ο Ρούμπενς Μπαρικέλο ξεκίνησε πιο καλά από τον Μαρκ Γουέμπερ και μπήκε μπροστά του οδηγώντας την κούρσα, ενώ ο Σεμπαστιάν Φέτελ πραγματοποίησε κακή εκκίνηση και έμεινε πίσω, τη στιγμή που ο Χέικι Κοβαλάινεν... σκαρφάλωνε στην τρίτη θέση και έδειξε από την αρχή ότι θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για τη McLaren. Αντίθετα ο Λιούις Χάμιλτον ήλπιζε να πάει καλά, όμως μια σύγκρουση με τον Γουέμπερ του προκάλεσε ζημιά στο δεξί πίσω ελαστικό, με αποτέλεσμα να μείνει τελευταίος.
Εκπληκτική εκκίνηση και από τον Λιούις Χάμιλτον, όμως στη συνέχεια όταν έφτασε δίπλα στον Μπαρικέλο τελικά έχασε τα φρένα και έμεινε πίσω. Πολλοί πίστευαν ότι σε αυτόν τον αγώνα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής θα επέστρεφε ξανά στις επιτυχίες, αλλά η τύχη δεν ήταν μαζί του. Ο Βρετανός πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pits επειδή είχε κλαταρισμένο ελαστικό και βρέθηκε στην τελευταία θέση…
Έτσι, στη βαθμολογία των οδηγών Ο Φέτελ πλησίασε κι άλλο τον Μπάτον, ενώ σε... απόσταση βολής βρίσκεται, πλέον, τόσο ο Γουέμπερ όσο και ο Μπαρικέλο. Αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η Red Bull μείωσε τη διαφορά από τη Brawn GP, ενώ χωρίς βαθμούς παρέμεινε η Force India.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου